دوران بارداری یکی از زمانهایی که به هیچ وجه نباید دارویی گیاهی مصرف کرد، زیرا برخی از این گیاهان موجب سقط جنینو از دست دادن جنین میشوند. برای زن آبستن افراط در کلیه خوراکیها ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازه بخورد. همچنین مصرف بیش از حد برخی از گیاهان در این دوران خطر سقط جنینرا در پی دارد در حالی که اگر این گیاهان در مقدار کم مصرف شوند ، موجب به خطر افتادن سلامتی آنها و جنینشان نمیشوند.
گیاهانی که باعث
سقط جنینمیشوند به دو دسته تقسیم میشوند دستهای از آنها سالهاست که مورد استفاده قرار میگیرند و دسته دوم گیاهانی که چندان مصرفی ندارند و شاید حتی نام آنها هم به گوشتان نخورده باشد.
در این بخش از نکات بارداری در نمناک ما گیاهانی را که موجب سقط جنیندر بارداری میشوند و مصرف آنها در بارداری خطرناک است را آورده ایم هر چند شما با برخی از این گیاهان آشنا نیستید و ممکن است نام آنها را نشنیده باشید .
چه مواد غذایی باعث
سقط جنینمیشود؟
گیاهان خطرناک در دوره بارداری
به عبارت دیگر اگرچه به خاطر این که ترکیبات مۆثر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی رقیق تر و در نتیجه اثرات جانبی آنها کمتر است اما همچنان باید در استفاده از داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد. این که فکر کنید همه داروهای گیاهی بی خطرند کاملا اشتباه است.
استفاده از داروهای گیاهی در برخی موارد از جمله زمانبارداری میتوانند خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. دکتر رضا راست منش، دکترای تغذیه در مورد برخی از این گیاهان توضیح میدهد.
روش
سقط جنین با دارچین
دارچین یکی از محبوب ترین ادویهها در سراسر جهان است که اگر دارچین بصورت خام در مقادیر بسیار زیاد استفاده شود میتواند باعث
سقط جنینمیشود. مصرف دارچین سبب منقبض شدن ماهیچههای رحم میشود و سرانجام انقباض رحم به
سقط جنینمنجرمیگردد.
مصرف کدام ادویه موجب
سقط جنینخواهد شد؟
خطر جعفری برای
سقط جنین
جعفری از سبزیهای پر مصرفی است که اگر به مقدار کم خورده شود برای خانم باردار مشکل ایجاد نمیکند . ویتامین سی موجود در جعفری سطح استروژن را بالا میبرد و جریان خون ورودی به اندامهای تولید مثل را کاهش میدهد. روغن آلی فراری موجود در جعفری منجر به نازک شدن دیواره رحم میشود و دهانه رحم را نرم کرده و موجب اسپاسم (گرفتگی) رحم میگردد.
سقط جنینبا دانه کنجد
دانه کنجد سرشار از خواص مختلف برای سلامتی دارد و حاوی مقدار زیادی کلسیوم، آمینو اسید، پروتئین، آهن، ویتامین B، C، E است . انقباض ناگهانی رحم یکی دیگر از کارهای دیگری که دانههای کنجد میتوانند انجام دهند، میباشد.
سقط جنینو مواد غذایی مضر بارداری
تاثیرات پونه بر
سقط جنین
سرماخوردگی به درمانهای گیاهی از جمله استفاده از پونه روی میآورند در حالی که استفاده از آن در مقدار زیاد به شدت سقط آور است و میتواند به عنوان یک سم قدرتمند عمل کند و لذا باید با دقت فراوان مصرف شود. پونه شامل مادهای به نام پولگان است که موجب خونریزی و انقباض رحم میشود و مصرف زیاد آن به
سقط جنینمیانجامد.
سقط جنینبا مصرف بابونه
خانمهای باردار در دوزهای بسیار کم میتوانند از بابونه استفاده کنند اما استفاده زیاد از بابونه به علت دارا بودن ترکیبی در بابونه به نام “تاهونِی” باعث انقباض رحم میگردد و ممکن است سبب
سقط جنینگردد.
آناناس برای
سقط جنین
مصرف آناناس در مقادیر کم نمیتواند سبب
سقط جنیندر بارداری شود اما مصرف آناناس به مقدار خوردن یک کاسه آناناس تازه پس از بارداری به علت بالا بودن ویتامین سی و بروملاین در آن میتواند برای زنان باردار خطرناک باشد و باعث
سقط جنینگردد.
مصرف آناناس در مقادیر بالا در سه ماهه اول بارداری دهانه رحم را نرم کرده و باعث خونریزی و در نهایت سقط جنینمیشود.پیش از این هم در بخش نکات باداری در نمناک گفتیم که آناناس سبز تر و یا نارس تر دارای آنزیم پروتئولیتیک بیشتری است که نقش مهمیدر شکستن پروتئینی دارد که جنین در مراحل ابتدایی بارداری از این پروتئین تشکیل شده است.
میوههایی که باعث
سقط جنینمیشوند
سقط جنینبا کوهوش
مصرف دو نوع کوهوش آبی و کوهوش سیاه باهم به علت دارا بودن دارای موادی به نام اکسایتوسین و کولوساپونین میتواند باعث انقباض رحم شود.
پاپایا برای
سقط جنین
پاپایای کال و نرسیده حاوی آنزیمهایی مانند پاپائین است که این آنزیمها به عنوان پروستاگلاندین و اکسی توسین عمل میکنند که در واقع منجر به زایمان زودرس و
سقط جنینمیشود. این میوه میتواند باعث اختلالاتی در جنین شود.
این ماده بسیار خطر است و مصرف پاپایا منجر به انقباضات رحم و در نتیجه سقط جنینمیشود. پاپاین موجود در پاپایا خام سبب افزایش میزان تولید استروژن و مانع تولید پروژسترون میشود که رشد آندومتر را تحریک میکند.
سطح پایین پروژسترون ادامه بارداری را مختل میکند و در نهایت منجر به سقط میشود.پاپایا خام حاوی مقادیر بالایی از لاتکس میباشد که منجر به آزاد سازی پروستاگلاندینها و اکسیتوسین شده و در نهایت به انقباض دیوارههای رحم ختم میشود. هرگونه مصرف پاپایا در مراحل اولیه بارداری باعث سقط جنینمیشود.
بدترین میوه که علت
سقط جنیناست
تاثیر سداب بر
سقط جنین
در زمان قدیم از سداب در درمان مشکلات باروری، تحریک رحم و
سقط جنیناستفاده میشده است زیرا سداب حاوی پیلوکارپین و راتینز میباشد که ماهیچههای دیواره رحم را تحریک میکند و راتینز سطح آدرنالین در بدن را افزایش میدهد. پس مصرف این ماده در بارداری خطرناک است و موجب
سقط جنینمیگردد.
گوجی بری
گوجی بری حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است که خوردن آن در بارداری سبب سقط شدن جنین میشود. گوجی بری همچنین حاوی بتائین است که باعث انقباض رحم و منجر به سقط جنینمیشود. مصرف گوجی بری به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد در طول بارداری ممنوع نیست اما مصرف 10 گرم گوجی بری در طول دوران بارداری بی ضرر است و مصرف زیاد آن مضر میباشد.
ریشه آنجلیکا
استفاده از ریشه آنجلیکا در دوز بالا میتواند منجر به سقط جنینشود.
سقط جنینبه علت مصرف گیاهان نامناسب
دکمه طلایی
دکمه طلایی از گیاهان دیگری است که اگر در بارداری مصرف گردد سبب سقط جنینمیشود اما نمیتوان بصورت دقیق مقدار دکمه طلایی که میتواند باعث سقط جنینشود را گفت . قبل از استفاده از دکمه طلایی باید بدانید که این گیاه دارویی سمیو خطرناک است.
روغنی که از گلهای گیاه دکمه طلایی استخراج میشود هرگز نباید خورده شود. این روغن حتی در مقادیر خیلی کم هم سمیاست.
روغن گل مغربی
روغن گل مغربی یکی از محبوب ترین روغنها در رایحه درمانی است که خواص آرامبخش دارد و بدن را تسکین میدهد. از روغن گل مغربی همچنین برای ریلکس کردن ماهیچههای رحم و آماده شدن جهت زایمان نیز استفاده میشود. استفاده از روغن گل مغربی در اطراف رحم باعث سقط جنینناگهانی میشود.
سقط جنینبه علت عدم آگاهی از مواد مضر بارداری
درمنه
درمنه جهت درمان مشکلات باروری ، مشکلات گوارشی، سرماخوردگی، آنفلونزا، صرع، برونشیت، انواع انگلها، سیاتیک و سفتی ماهیچهها استفاده میگردد. این گیاه دارویی حاوی روغنهای فرار، فلاونوئیدها و تانن میباشد که رحم را تحریک میکند و موجب سقط جنین، میشود.
سقط جنین با زعفران
مصرف زعفران در ماههای اول بارداری برای خانمهای باردار بسیار خطرناک است ومصرف 2 -1 گرم ازانسبب
سقط جنینمیشود؛ بنابر این اگر در مصرف زعفران تعادل را رعایت کنید و کمتر از مقدار ذکرشده ازانمصرف کنید، منجر به
سقط جنیننخواهد شد.
زرشک
زرشک از گیاهانی است که دارای آلکالوئیدها و همچنین ترکیبات فنلی از قبیل آنتوسیانینهاستو وجود این ترکیبات در آن سبب انقباضات عضلانی صاف رحم شده و هر گیاهی که شانس انقباض عضلات مختلف بدن را افزایش دهد میتواند سقط جنینرا هم تحریک کند.
سقط جنین
گلپر
گلپر درمان کننده بیماریهای گوارشی به خصوص نفخ و هضم کننده غذا و تقویت کننده معده است. در دوران بارداری به خصوص 3 ماهه اول مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز باعث سقط جنینمیشود. اما مصرف مقدار کم این گیاه به سقط جنینمنجر نمیشود.
تخم شوید
تخم شوید خواص فراوانی دارد و میتواند باعث کاهش چربی بدن و لاغری شود و ضد نفخ است. اما مصرف تخم شوید در بارداری به علت تحریک تولید هورمونهای مؤثر در سیکل قاعدگی و افزایش انقباضات رحمیاز خطرات سقط جنیندر ماه اول بارداری محسوب میشود.
گل پامچال
برخی از خانمها از روغن گل پامچال بدلیل خواص ضد عفونی کننده در دهانه رحم استفاده میکنند و بعضی هم آن را به صورت خوراکی مصرف میکنند. در صورتی که مصرف آن در دوران بارداری خطر سقط جنینرا به همراه دارد.
چه چیزی علت
سقط جنیناست؟
چای بابونه و
سقط جنین
استفاده از چای بابونه خواص زیادی برای سلامتی دارد اما مادران باردار باید از خوردن چای بابونه در دوران بارداری خودداری کنند زیرا نوشیدن چند فنجان چای بابونه که حداقل 4 دقیقه دم کشیده باشد، با خطر
سقط جنینهمراه خواهد بود.
سنبل ختایی
سنبل ختایی گیاهی دارویی است که استفاده بیش از حد ازآن منجر به تحریک قاعدگی ،شل کردن عضلات و کمک به افزایش انقباضات رحم میشود و باعث سقط جنیندر ماه اول بارداری میگردد.مصرف سنبل ختایی در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند و یا انهایی که قبل از مصرف نیز خون ریزیهای شدید داشته اند، خطر سقط جنینرا دوچندان میکند.
کرفس
استفاده از کرفس در سه ماهه نخست بارداری ممنوع است و خوردن خورش کرفس یا سالادی که حاوی کرفس باشد منجر به سقط جنینمیشود. این ممنوعیت استفاده از کرفس باید در تمام دوران بارداری رعایت شود زیرا کرفس میتواند روی سیستم عصبی جنین آنها اثرات سوء بگذارد و باعث ناراحتیهای عصبی مخصوصا حملات شبه صرع بعد از تولد نوزاد شود.
گیاهی که خوردن آن باعث
سقط جنینمیشود
گل بنفشه و گل ختمی
مصرف گل بنفشه و گل ختمیموجب سقط جنینمیشود. ختمیباز کننده انتهای عروق رحم و سقط کننده است و زنان باردار نباید از این گیاه و گل بنفشه استفاده کنند.
غوره، آب غوره، بابونه
این مواد قاعده آور هستند و باعث سقط جنینمیشوند و مصرفشان برای زنان باردار مفید نیست.
آویشن
آویشن دارای طبیعتی گرم و خشک است که از آن به عنوان ادویه برای طعم دار کردن انواع غذاها و بعضی خوراکهااستفاده میکنند. آویشن سقط کننده جنین در مادران باردار محسوب میشود بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند.
آلوئه ورا
آلوئه ورا خواص زیادی برای زیبایی زنان دارد ، زیرا دارای مواد طبیعی است که به مراقبت و تقویت انواع پوست کمک کند و اثرات زیادی در کاهش چین و چروک و وزن دارد. اما زنان باردار نباید غذاهای فرآوری شده ،با آلوئه ورا مصرف کنند و یا آب آلوئه ورا را بنوشند ،زیرا ممکن است خون ریزی لگن را ایجاد کند و حتی باعث سقط جنینشوند.
خوردن چه چیزهایی بر
سقط جنینتاثیر میگذارد؟
به این گیاهان اعتماد نکنید
بابونه، افسنطین، سداس، کدوی تلخ، نعنای کوهی و مینا از جمله گیاهانی هستند که در کتب طب سنتی بر سقط آور بودن آنها تأکید شده است.
زعفران، جعفری، غوره، آب غوره، مارچوبه، زیره، سیاه دانه، دارچین، مسهل.
سیاه دانه در بارداری به علت قاعده آور بودن آن مضر است و موجب سقط جنینمیشود.
منبع: behdashtnews